Bewonersbedrijf Delfzijl Noord

Wij zijn het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord en wij bestaan ongeveer twee jaar als stichting. Daarvoor hebben wij allerlei activiteiten in Delfzijl Noord ontwikkeld. Wij hebben tot doel de leefbaarheid in Delfzijl Noord te verbeteren en ideeën of initiatieven van bewoners om te zetten in bedrijfjes zo mogelijk met een verdien model. Een paar voorbeelden van onze activiteiten zijn;

Groen voor Rood

Een gemeenschappelijk tuin van ca. 4 ha met daarin een belevenistuin, (school)tuintjes, een boomgaard met oud Groningse fruitbomen, en een sportkooi. Met een Amfitheater wordt één dezer dagen begonnen te bouwen en over een Dierenweide wordt nagedacht over de vormgeving.

Hip & Happy

Een handwerkwinkel in de Waterstraat waar iedere dag enthousiaste breiers, hakers en borduurders actief zijn en gezamenlijk de mooiste handwerkproducten maken welk ook gekocht kunnen worden. Zij willen zelfs op verzoek uw trui, sokken, wanten of wat dan ook maken. Echt origineel handwerk voor een schappelijk prijsje. Ook kunt u zelf daar uw eigen gemaakte handwerken te koop aan bieden. Een plank is te huur voor weinig en de verkoop is geheel voor u zelf.

Mothers United is een voor zelfs voor Nederland uniek project. Antilliaanse moeders maken samen de lekkerste gerechten voor nu en voor straks in het NS gebouw. Daar wordt nu hard gewerkt om medio november van start te gaan met een eigen restaurantje en catering van die lekker pasteitjes en wat al niet meer. Natuurlijk kunt u ook een lekker kopje koffie bestellen als u toch nog even op de trein moet wachten.

Boekspot is een plaats waar u boeken kunt brengen en boeken kan ophalen helemaal gratis!

Breng uw boeken doe u gelezen hebt en neem boeken mee die u graag wilt lezen helemaal gratis. Zeker voor kinderen helemaal fantastisch!

Last but not least het nieuwe Wijkcentrum Noord met zalenverhuur én ’t Houkje.