Hier vindt u een aantal belangrijke organisaties

Is een sociaal maatschappelijke organisatie en is gehuisvest in de Brede School Noord.
Adres: Waddenweg 20
9933 KH Delfzijl

Mothers United

Het bewonersbedrijf ondersteunt een enthousiaste groep Antilliaanse vrouwen die samen een cateringbedrijfje gestart zijn. Ook werkt deze groep in de inmiddels gerealiseerd schooltuintjes van het Groen voor Rood project om eigen geteelde groenten en fruit in hun gerechten te verwerken. Mothers United kan naast de catering ook gehele feesten verzorgen, voor jong en oud. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan kunt u mailen naar mothersuniteddelfzijl@yahoo.com of bellen met 06-33602094.

In 2006\2007 zijn hier een heleboel huizen afgebroken en er zouden nieuwe gebouwd worden, door de crisis en de krimp werden deze niet gebouwd. het onkruid groeide wel, tot grote ergernis van de buurt. toen hebben we als buurtbewoners een plan gemaakt om hier samen een park te maken. het park bestaat uit een moestuin, speelveld/sportkooi, boomgaard, openluchttheater, dierenweide en belevingstuin. in het najaar van 2013 zijn de 1e fruitbomen geplant. we doen. we werken in ieder geval op woensdagmiddag en zaterdagmorgen op de tuin, we willen graag dat iedereen meedoet, iedereen is wel ergens goed in en dit park bied veel mogelijkheden.

E-mail: groenvoorrood@outlook.com

Telefoon: 0596 – 619577

Heeft u iets te vertellen aan bewoners van Delfzijl Noord? Heeft u nieuws voor de wijk. Of heeft u een leuk waar gebeurd verhaal voor NoordProat? U kunt uw verhaal sturen naar redactie@noordproat.nl

Welkom bij Hip & Happy Delfzijl. In samenwerking met het Bewonersbedrijf Delfzijl Noord hebben wij een winkel geopend waarin een groep vrijwilligers alles maakt op het gebied van textiel. Daarbij moet je denken aan o.a zelfgemaakte tassen, warme sokken, sjaals, dekens, babyslofjes en andere leuke cadeauartikelen. Tevens houden wij ons bezig met reparatie en verfraaiing van textiel. Dit project is opgezet door bewoners van Delfzijl Noord.